sunnuntai 4. marraskuuta 2012

KOALAN POIKANEN


Toivo on kyllä vähintään yhtä söpö kuin pieni koala. On muuten hassuja eläimiä nuo koalat, hassun näköisiä australialaisia puissa roikkuvia pussieläimiä. Päivät pitkät nukkuvat vain, hengailevat mukavissa asennoissa ja syövät eukalyptusten lehtiä. Koalan paras kaveri on puu, jossa voi asustaa, elellä perheen kanssa ja viettää kaikin puolin leppoisaa elämää. Pienet koalavauvat viihtyvät hyvin koalaemon pusseissa.

Me ihmiset olemme suuri uhka näille vallattoman suloisille eläimille. Ihmiset tuhoavat niiden elinympäristön raivaamalla metsiä maataloutta ja asuinalueita varten. Siellä ihmispahat ajelevat autoillaan ja päästelevät lemmikkieläimiään koalien ympäristöön aiheuttaen lisää negatiivista vaikutusta. Tätä emme tahdo, emmehän?

Rakastetaan kaikkia ja kaikkea, elävää ja elotonta. Ei tehdä toisillemme pahaa vaan pidetään toisistamme huolta

4 kommenttia :

 1. Ihana Toivo <3 meidän pitää siirtää seuraavia treffejä, kun myö ollaan lähdössä reissuun ainakin 2 viikkoa. Mutta kun tullaan kotio taas niin tehdään kaikkea mukavaa, eikös? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmmhihi. Joo tietenkin :--) Oikein ihanan rentouttavaa reissua ja ilmoittele kun palaatte!

   Poista
 2. Minulle oli järkytys kun kuulin, että koalat nukkuvat ja lepäävät siksi niin paljon, että eukalyptuksen lehdissä on jotakin niille myrkyllistä ainetta, ja sen käsittelyyn kuluu hirveästi energiaa, eivätkä ne sitten oikein voi tehdä paljon mitään muuta. Mutta ehkä niillä on silti ihan leppoisaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisaa niillä on varmasti :--) En ole nyt aivan varma, mutta tietääkseni koalat syövät vain joitakin eikalyptuksen lehtiä, ei kai niitä myrkyllisiä. Nukkuvat kai sen takia suurimman osan päivästa, koska lehdissä on vain vähän ravintoa ja vielä sulavat hitaasti.

   Poista