sunnuntai 25. marraskuuta 2012

TOIVO 5 KK


Mitä Toivolle kuuluu? No mitäpä hänelle, pelkkää hyvää! Torstaina Toivo täytti 5 kuukautta. En osaa tähän muuta sanoa, kuin huhhuijaa. Aika vain kuluu, kuluu, kuluu ja kuluu. Mihin on minun pieni tuhiseva vauvani kadonnut?

Poikahan on edelleen täynnä hymyä. Hän hymyilee koko ajan, kaikelle ja kaikille. Kyllähän tuo osaa myös kiukutella ja känkkäränkkänä oleminen on tuttu juttu. Onneksi suurimmaksi osaksi meiltä löytyy kotoa iloinen aurinko.

Toivo nukkuu yöt vaihtelevasti. Välillä heräilee monta kertaa ja välillä vain muutaman. Maitoa Toivo haluaa kerran tai pari yössä. Päiväunet sujuvat yleensä paremmin ja nukkuukin yleensä neljät puolen tunnin päikkärit päivässä. Voisihan tuo paremminkin nukkua, mutta tuolla unisaldolla hän on pärjännyt toistaiseksi suhteellisen virkeänä. Kun päiväunet jäävät vain kolmeen kertaan, on poikakin tietty illalla väsyneempi. Tällöin iltaisin saa leikkiä superviihdyttäjää, ettei pääsisi känkkäränkkä valloilleen.

Toivo senkun vain höpöttää omia juttujaan. Kyllä sieltä suusta aina joku ääni pääsee ja harvemmin onkin täysin hiljaista. Välillä (aina) kuola lentää ja sitä saa pyyhkiä myös omasta naamastaan. Uusin juttu on sylkeminen. Ensin päristellään huulilla ja sitten syljetään. Eipä siinä mitään, mutta ulkona saattavat vastaantulijat kummastella vaunuista kuuluvaa räkimisääntä.

Soseiden syönti muuttui ensimmäisten kertojen jälkeen vaativaksi operaatioksi, mutta nyt ovat alkaneet taas maistua. Lemppareita ovat ehdottomasti erilaiset hedelmät, kuten päärynä ja mango. Iltapuuroa testaillaan tässä joku ilta, jos vaikka maistuisi ja vaikuttaisi positiivisesti myös yöuniin.

Mutta mitäpä tässä sen kummempaa. Toivo elelee aika rennoin ottein ja tuntuu muutenkin olevan aika positiivinen tyyppi. Iloa, innostusta ja hassuttelua löytyy ainakin, mikä tarttuu helposti myös muihin. Toivo on alkanut päättäväisesti juttelemaan myös kissoille ja kissat ovat selkeästi aika cooleja Toivon mielestä. Niitä onkin kiva rapsutella (vetää turkista) ja niille on kiva hymyillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti