tiistai 7. elokuuta 2012

SE TOUHUAA JA TUHISEE

Toivo on 1 kk 2 vk 2 pv. Noin tarkkaan en laske paitsi nyt. Sen kunniaksi kuvailin meidän Touhu-Toopea aika mielettömän hienossa hupparissa. Toinen näyttää niin reteeltä!


Toivon elämä on muutakin kuin valokuvissa poseeraamista. Se on vieläkin hurjempaa. Se on suurimmaksi osaksi tississä roikkumista. Siitä poika pitää. Toisen suuren osan hän yrittää päästä unimaailmaan, välillä olemattomalla menestyksellä. Toivo nukkuu päivät huonosti, vaikka on toki päiviä jolloin päiväunet onnistuvat paremmin. Ne päivät onkin sitten täynnä tyytyväisyyttä ja hymyjä.


Poika juttelee paljon. Glöö, glee, glää. Gee on lempikirjain. Kauhea tohina ja tuhina on pojalla päällä ja hymyt on herkässä. Hän innostuu paljon, kun iskä tuo eteen karvaisen naamansa ja höpsöttelee. Iskän naama on aika cool.

Toivo tarvitsisi aivan selkeästi jo jonkinlaisen leikkimaton. Kaipaa jo enemmän virikkeitä silmilleen. Tänään pikaisella katsauksella tämmöinen voisi olla kiva. Eläimet ja värit toimii aina.

Eilen rakentelin pojalle virikkeitä keinuvaan koppaan. Poika oli aivan innoissaan ja näytti jopa juttelevan lelulle. Hauskaa oli siihen asti, sillä minun lelun viereen jättämäni tuttinauha tipahti pojan otsalle. Ilme oli maksamisen arvoinen. Meni kaksi sekuntia, pää muuttui punaiseksi ja alkoi järkyttävä huuto. Oikein semmoinen enemmänkin järkyttyneen vauvan huuto. Otin pojan syyliin ja hyssyttelin. Meidän Toivo on herkkis.


Meillä kyllä ilmeisesti pienet vatsakivut vaivaavat. Niihin Toivo saa helpotusta kunnon pierujumpalla ja kyllä pärisee peppu. Toinen suhteellisen ikävä ongelma on vaunuilu. Toivo päätti ettei siitä enää pidä. Nyt pari edellistä kertaa on tullut niin hirveä huuto, että äitiä kauhistuttaa. Siihen huutoon ei auta mikään. Kotiin päästyämme kyllä Toivoa hymyilyttää. Tästä johtuen perheessä vallitsee vaunuilupelko. Ulkoilma vois tietenkin tehdä ihan hyvää.

Puumaa mä metsästän, täältä kivimetsästä, se biisi, se soi päässäni. Liikaa kuunnellaan bassoradiota täällä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti