torstai 23. elokuuta 2012

KAKSI KUUKAUTTA ELÄMÄÄ KOHDUN ULKOPUOLELLA

Morjesta morjesta! Niin kuin meidän naapuri sanoisi. Toivo tuntuu vihdoin päässeen yli siitä, kuinka hänet pakotettiin tulemaan kohdusta ulos tähän maailmaan. Toivo täytti eilen 2 kuukautta. En tiedä ollenkaan onko aika mennyt nopeasti vaiko hitaasti, mutta kulunut aikaa on ainakin. Tämä aika on ollut aivan mieletöntä ja ihanaa. Välillä raskastakin. Joskus melkein hermoja raastavaa. Rakkautta ja iloa on kuitenkin niin paljon elämässä nyt, ettei pienet vastoinkäymiset haittaa ollenkaan. Tuntuupahan kaikki hyvä vieläkin paremmalta.


Toivo 2 kk on suurimmaksi osaksi tyytyväinen ja iloinen vauva. Toivo juttelee entistäkin enemmän, ihan jokeltelee jo. Jokeltelee ja hymyilee. Välillä pientä naurunkin alkua on havaittavissa. Toivo on aika hassu poika. Hän saa usein iskän ja äidin nauramaan.

Eilen oli neuvola ja vihdoin päästiin meidän oikealle terkkaritädille. Pituutta pojalle on kertynyt jo huimat 60,1 cm! Paino tällä hetkellä on 5640 g. Olin melkein varma, että grammat olisivat olleet jo kuudessatuhannessa. No eipä olleet. Lopuksi opiskelijatyttönen antoi pojalle rota-rokotteen suuhun ja tosi reippaasti se menikin kurkusta alas. Edelleen oltiin aika ylpeitä vanhempia.


Enkä tiedä mitä ihmettä täällä tapahtuu. Meidän Toivo on alkanut nukkumaan paremmin päiväunia. Meillä on uusi ja ainakin tähän asti toimiva taktiikka. Poju väsyneen oloisena pinnikseen, tutti suuhun ja hänelle oma rauha. Tuttia uudelleen suuhun tarvittaessa ja hupsista vaan, poika nukahtaa. Ihan oikeasti nukahtaa itsekseen. On toiminut jo eilen ja tänään aamulla. Toimii parhaillaankin! Toivo nukkuu sikeästi ja minä puuhailen omiani. Voi kuinka helpottunut olen! Toivottavasti tämä ihme tapahtuu jatkossakin.

Tämä ongelma nukkumisen kanssa on ihan vaan Toivon typerien vanhempien vika. Me ei sitten olla alkuunkaan osattu nukuttaa poikaa oikein, tai oikein hänelle sopivalla tavalla. Kiitos tästä meidän ihanalle terkkarille, kun ehdotti meille tätä taktiikkaa. Saamme Suomessa olla kiitollisia hyvistä neuvolapalveluista! En minä ainakaan osaisi yhtään mitään ilman neuvolaa.

Meillä oli viime lauantaina nimiäiset/vauvajuhlat. Semmoiset pienet juhlat pikkuiselle Toivolle. Ne partyt onnistuivat mainiosti, vaikkei me vanhemmat mitään niiden eteen tehtykään. Iso kiitos kuuluu Toivon mammalle kaikista herkuista. Nimi oli kuitenkin jo kaikille selvä. Meidän Toivo Viljami.Edessä taas pian viikonloppu ja olo on niin helpottunut kaikesta. Kaikenmoiset nukkumisstressit ynnä muut hulluudet on poissa ja mieli on vapaa. Odotan vaan ilmojen kylmenemistä tosi paljon. Odotan ihanaa syksyä, raikkautta ja kaikkia hienoja värejä, villasukkia ja tumppuja. Syksy on ihana. Sen jälkeen voin odottaa lunta.

Toivo sai Villen serkun vanhat aika päheet Adidakset!

4 kommenttia :

 1. Anonyymi23/8/12

  Toivo Viljamille onnea, ensimmäiset 2 kk on tullut täyteen.
  t: Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivo kiittää. Meiltä kaikilta mammalle ja pojille terkkuja!

   Poista
 2. Toivo on melkein saman ikäinen meidän neidin kanssa, tajusin vasta tässä just :D Kiva nimi teijän pojalla ja sopii hyvin kantajalleen. Hahhah, ihana ilme tossa kuudennessa kuvassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin! Mulla raskaus meni reilusti yliajalle ja sulla taas tuli etuajassa. Poika kiittää! Hah joo, Toivo on vähän ihmeissään uudesta puuhamatostaan :-)

   Poista