torstai 15. elokuuta 2013

POSITIIVISIA AJATUKSIA IHMISOTUKSET!Ihan ensimmäiseksi, tuhannesti kiitos teille ihanille, jotka kommenteillaan minua tsemppasivat edelliseen 

Nyt minun on aivan pakko päästä jauhamaan, niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin sää. Se tuntuu joskus olevan niin monille ihmisolennoille ylitsepääsemättömän vaikea asia.  

Eli kukaan ei varmasti ole epätietoinen siitä, että viime päivät ovat olleet tulvillaan taivaalta roiskuvaa vettä. Tuntuu että joka tuutista huudellaan sadetta ja syksyä, ankeaa pimeyttä ja talven manailua. Ja taas se tuli puskista. Mitä ihmettä, kysynpähän vain.

Suomalaiset ovat kummallisia. Meillä on täällä niin äärettömän hienoa, kokonaista neljä vuodenaikaa, jokainen niistä selkeästi omiaan ja upeita kaikkine ominaisuuksineen. Ja silti porukka valittaa. Valittaa kun sataa vettä, tulee lunta, on kylmä, on kuuma, eikä milloinkaan ole hyvä. Tai ainakin hyvin harvoin. Millainen ilmasto täällä pitäisi olla, jotta nämä marisijat olisivat tyytyväisiä? Aina kesä? Ehkäpä sitten näiden ihmisten kannattaisi muuttaa etelään.

Itse henkilökohtaisesti rakastan Suomea ylikaiken, meidän ilmastoa ja ilmastonvaihteluja. Meillä on takana ihan mielettömän ihana kesä, lämmin, helteinen ja vähäsateinen, sitä voimme rakkaudella muistella. Mutta nyt pitäisi keskittyä tähän hetkeen, tulevaan muutokseen ja nauttia lähestyvästä, ainutlaatuisesta syksystä. Nautitaan siitä, mitä luonto meille tarjoaa.

Ei tiedä miten muualla, mutta täällä satoi melkein kaksi päivää, eilen ja toissapäivänä. Sen kahden päivän tilalle olisin voinut toivoa viikkoa tai ainakin kolmea lisäpäivää. Miettikää mitä kaikkea ihanaa voikaan tehdä tunnelmallisina sadepäivinä ja pimeinä syksyisinä iltoina. On kynttilöitä, villasukkia, pelejä, hyvää musiikkia, leffoja, perhettä, ystäviä tai jännittäviä syksyn taikoja. Ja vaikka mitä muuta. Sitten on myös sekin vaihtoehto, että kumpparit jalkaan, sadetakki päälle ja ulos!

Minä rakastan syksyä. Se olisi lempivuodenaikani, jos pitäisi valita. Rakastan myös talvea, kevättä ja kesää, jokaisessa niissä on jotakin ainutlaatuista. Ihanan lämpimän auringontäyteisen kesän jälkeen odotan viileneviä syysiltoja ja tunnelmaa, syksyn jälkeen heittäydyn antaumuksella pitkään pimeään talveen ja kevään lähestyessä odotan valoa, luonnon heräämistä ja vihreyttä. Minusta tämä mahdollisuus on käsittämättömän hienoa, ainutlaatuista ja sanoinkuvaamattoman ihmeellistä. Mikä siitä tekee valittamisen arvoista?

Heittäydytään syksyyn antaumuksella ja otetaan avosylin vastaan tuleva talvi! Ihanaa tunnelmallista syksyn alkua kaikille, lämmintä mieltä ja positiivisia ajatuksia 

Ps. Te syksyn, sateen ja pimeyden vihaajat, älkää loukkaantuko, sillä kyllä tekin olette ihania 

8 kommenttia :

 1. Anonyymi15/8/13

  Totta. :)
  Omat lempivuodenajat ovat syksy ja kevät.Pimenevissä syysilloissa on tunnelmaa, ruska on äärettömän kaunis. Ruskan tullessa ajattelin ikuistaa sen väriloistot valokuvalle ja lähettää kummipojalle Afrikkaan. Me ollaan kaivettu jo kynttilät esiin, samoin kutimet. Kouluaikoina syysaamut oli ihania. Nappasin puusta kylmän huurteisen kaneliomenan ja söin sen koulumatkalla. Se on jotenkin jäänyt syksyistä mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ajatuksesi kuulostavat kauniilta <3 Kummipoika ilahtuu varmasti värikkäistä kuvista, se on hänelle ihan mieletön elämys! Ihana ajatus sinulta. Itseasiassa minäkin muistan hyvin juurikin ne syksyiset koulumatkat, saattoi mennä tuntikin matkoihin, kun piti pomppia lehtien seassa ja tuoksutella raikasta ilmaa :--) Ah mitkä muistot tunnelmineen <3

   Poista
 2. Juuri näin! Minä rakastan kanssa kaikkia vuodenaikoja ja varsinkin tätä ihanaa syksyä :)
  Ollaan onnenpekkoja me suomalaiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ei kaikkea tarvitse hehkuttaa, mutta eri asia onkin olla tyytyväinen siihen mitä on :--) Suomalaiset ovat vähän tyydyttämätöntä kansaa...

   Syksyhalit <3

   Poista
 3. Höhö kyllä varmasti muuttaisin etelään jos mahis olisi... nyt tyydyn vain valittamaan XD

  Ihanaa syksyä sinne teille ihana perhe :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :--D Mietippä mitä ihanuuksia saattaisit löytää, jos keskittyisit valittamisen sijaa antamaan syksylle mahdollisuuden ;) Voisit löytää aika hienoja juttuja, mitä ennen et ole edes huomioinut!

   Kiitos, samoin teille söpöliinit <3

   Poista
 4. Minäkin rakastan sitä että meillä on neljä vuodenaikaa. Mihinkään ei ehdi kunnolla kyllästyä, ja kaikkia osaa arvostaa kun edellisestä kerrasta on aikaa. En millään osaisi nimetä lemppariani, rakastan kaikkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä olen! Jokainen on omalla tavallaan niin kaunista, vaihtelevaa, eikä koskaan voi kyllästyä :--)

   Poista