sunnuntai 18. elokuuta 2013

MITÄS MEIDÄN 1-VUOTIAS?
 Pian 1v 2kk! (22.8.)

 9,7 kiloa, 76,5 senttiä!

 Iloinen, tarkkaavainen, hassu, herkkis, nauravainen, innokas, jumittelija, energinen, touhukas, omatahtoinen ja äkkipikainen isolla äällä. Loukkaantuu herkästi, mutta leppyy sitäkin nopeammin! Onnellinen ja aurinkoinen!

 Osaa helliä ja rakastaa, halia ja pusutella halutessaan!

 Kävellä tepsuttelee, mutta vielä melko rauhallisin askelin, aristelee hieman ja jännittää, varsinkin ulkona kengät jalassa. Konttailu jäänyt kakkossijalle.

 Osoittelee ja kantelee kenkiään ylpeänä, eli niihin liittyvä lohduton ja pelokas itkuhuuto on ohitettu.

  Sanoo sanan äiti monella versiolla, mamma/mämmä, paappa/pappa/papa ja tyttö, mutta muuten kaikki ovat ugga, gugga, kakka jne.

 Tunnistaa sanoja sitäkin enemmän! Äiti, isi, mamma, tyttö, poika, lamppu, kukka, tiskikone, nalle, housut, paita, korvat, napa, pippeli, ruoka, vesi, vesipullo, maito, imuri, kirja, musiikki, vaippa, pieru...

 Ja pierun yllättäessä taputtelee ylpeänä peppuaan! (Oli ihan pakko mainita)

♥ Ymmärää lauseita varmaan enemmän mitä osaamme kuvitellakaan! Perus toimenpiteet, uloslähtö, kaupassa käynti, syöminen, vaipanvaihto, pukeminen, musiikin kuuntelu, leikkiminen ja nukkuminen ovat ainakin tuttua puuhaa ja tietää mitä ne tarkoittavat.

 Lempparitouhuja ovat autoleikit, lukeminen, musiikin kuuntelu ja musiikkivideot, tavaroiden kerääminen purkkiin ja sieltä pois ottaminen, hyllyjen/laatikoiden tyhjennys, vaatteiden sovitus, ulkoleikit, ovien sulkeminen/avaaminen, pelleily ja uninallen raahaaminen joka paikkaan...

 Ja jos uninalle on hetkeksi hukkunut, sitä lähdetään etsimään sängystä ja jos ei löydy, sitten ulistaan niin kauan kuin löytyy.

 Ja se nalle haisee!

 Lempparilelut ovat tällä hetkellä keltapunainen kuorma-auto, jonka ajoratana toimii sohva, kaikki palikat ja palaset, joita voi keräillä purkkeihin, keittiövälineet, kirjat ja nalle.


 Rakastaa muita lapsia edelleen ylikaiken, varsinkin tyttöjä vinkvink, mutta kovasti on hurjapää heidän kanssaan, ensin silittelee, mutta sitten jo huitoo tai repii tukasta. Tuleva herrasmies 

 On maailman söpöin nauraessaan! Varsinkin kyljistä ja vatsasta kutittamalla saa aikaan kunnon räkänaurut.

 Nukkuu parhaimmillaan klo 20-08 ja päiväunia vetelee noin 12.30-14.30, välillä heräilee, välillä ei.

 Väsyneenä naureskelee mitä kummallisemmille asioille, tasapaino heittelee ja meno on täysin päätöntä.

 Rakastaa kylpemistä ja suihkussa oloa! Ihan sama kuinka kauan on antanut pojan lutrata veden kanssa, hän vetää aina itkupotkuraivarit sieltä kantaessa.

 Nauttii saamastaan huomiosta, pelleilee ja esittää vieraille mitä hölmöimpiä juttujaan ja välillä menee vähän överiksi...

 Vaikkakin tällä hetkellä on aika epäsosiaalinen, sillä vieraiden tullessa roikkuu minun helmoissani kuin takiainen.

 Siis eroahdistus painaa! Olohuoneessa hengaillessamme ei anna minun koskea puhelimeen, ei anna juoda kahvia, ei anna valokuvata... Saisin vissiin vain istua lattialla poikaa tuijotellen. Telkkaria saan katsoa, sillä luulee varmaan minun katsovan häntä.

 Tykkää olla äidin pieni apulainen, laittaa pyydettäessä roskat roskikseen, auttaa tiskikoneen käynnistyksessä ja parhaimmillaan jopa keräilee omia lelujaan takaisin laatikkoon, jonka jälkeen usein myös sotkee ne uudelleen.

 Siivouspäivä on lemppari ja silloin riemuitaan, ainakin siinä vaiheessa, kun mainitsen sanan imuri. Heti lähtee imuri jylläämään suussa ja hakeudutaan siivouskaapille. Ja voi juku sitä iloa, kun päästään itse tositoimiin! 

 Mukista/lasista juominen onnistuu halutessaan, mutta kiinnostus syömisen opetteluun on nolla, vaikka ne lusikat ja lautaset pitääkin aina saada itselleen - leluiksi.

 Ruokailun suhteen on menossa tiukka linja. Jos poika ei syö ja pelleilee vain, ruokailu lopetetaan siihen. No eipä ole syönyt juuri mitään muutamaan päivään. Ei uppoa puurokaan enää kunnolla, eikä välipalaherkut.

 Eli nälkäinen känkkäränkkä täällä vähän sekoilee!


 Ja lisäksi halutessaan osaa tuhmailla oikein olan takaa! Sadantuhannen kieltämisen jälkeen loukkaantuu verisesti, vetää kiukkukaaret lattialla ja raivoaa kuin pieni hullu. Lisäksi tunkee dramaattisesti päätään jonnekin, seinään tai sohvaan tai tyynyyn... Yritä siinä sitten olla nauramatta.

 Edelleen rakastaa eläimiä! Varsinkin omia rakkaita kissojaan, vaikka lähiaikoina on ollutkin havaittavissa jonkinlaista mustasukkaisuutta minun helliessä kisuja. Karvakaverit saavat aika herkästi iskuja tai tavaroita päällensä, joten tarkkana pitää olla. Toisinaan taas seikkailevat Nasse-kaverin kanssa pitkin kämppää ja useimmiten päätyvät yhdessä haistelemaan ja heittelemään raksuja. Oravatkin ovat tällä hetkellä aika jees!

 Isin tullessa töistä kysyn, kuka tuli. Papa papa papa! Selvä...

 Ja Papan kitaralaulusessiot ovat parhaita! Tarkasti kuuntelee ja itsekin innoissaan rämpyttelee. Minun soittaessa ja laulaessa aloittaa ahdistuneen kitinän, katsoo häpeissään ja kääntää minulle selän. Ai miten niin äiti ei osaa musisoida?

 Niin ja se räppi on edelleen aika kova sana!

 Minun rakkain, söpöin ja suloisin, täyttä onnea ja puhtautta 

 Ja kyllä, hitaasti mutta varmasti se kasvaa, pieni peikkotukka  Pian on kunnon Juicet.

6 kommenttia :

 1. Voi mikä pikkuveitikka! ♥ Kiva postaus ja mielenkiintosta lukea! :) En malta oottaa sitä päivää, jos ja kun musta joskus toivottavasti tulee äiti...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mukava kuulla, kiitos piristävistä sanoistasi :-) On se äitiys niin ihmeellinen ja kaunis asia, että sen ymmärtää vasta sitten kun äidiksi tulee, jos silloinkaan. Toivon sinulle ihanaa äitiyttä tulevaisuudessa :-)

   Poista
 2. Voi toista, kun on niin ihana! :D
  Mä välillä mietin kans, että onko tuo meidän neiti ikuisesti kalju, kun ei se letti vielä oikein kasva. :D Innolla odotan, että sais pistää pompulaa ja pinniä päähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :-) Ihana ja vähän pöhkö ♥ Mutta eikös se niin ole, että mitä hitaammin tukka kasvaa, sitä paksumpi siitä tulee ;) Ja varmasti sitten kun alkaa kasvamaan, kasvaa huimaa vauhtia! Teidän neiti on niin suloinen ilman tukkaakin :-)

   Poista
 3. Mitä objektiivia käytät kamerassasi? Ihanan tarkkoja, valoisia ja tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle ♥ Et tiedäkään kuinka hassuun saumaan tuli kommenttisi, sillä olen juuri tapellut kameran kanssa, näitäkin kuvia ottaessani! Juurikin tuon tarkkuuden kanssa, kun tuntuu olevan jotakin häikkää sen osalta. Joissakin näissäkin epätarkkuus on liian huomattavissa...

   MUTTA ne objektiivit. Sigma DC 17-50mm 1:2.8 EX HSM ja perussuosittu Canon EF 50mm f/1.8 II. Runkona toimii Canon 40D :-) Haaveena olisi parempi kalusto!

   Poista