maanantai 10. kesäkuuta 2013

PEIKKONEN ♥

♥ 11 kuukautta 2 viikkoa 5 päivää, minun rakkain, peikkonen, korvaamaton ja suloinen söpöläinen.

♥ Suurta rakkautta päästä varpaisiin, 9,2 kilon verran.

♥ Suloiset kasvot, naurava suu, nappisilmät, hassut korvat, pieni tumma peikkotukan alku ja maailman kaunein hymy.

♥ Aurinkoinen, reipas, utelias, iloinen, innokas, hassu, tarkkaavainen, äkkipikainen, kiltti ja herkkä.

♥ Ja hauskakin. Joka hetki saa olla nauramassa tuolle höpönassulle, ne ilmeet, omat juttunsa, ääntelyt, höpötykset, leikit ja touhut saavat meidät hihittelemään. Arjen hauskuus on aina taattu!

♥ Konttaa supervauhtia, kävelee tukea vasten, taputtaa, heiluttaa, vähän jammailee ja pussaa.

♥ Osoittaa sormellaan näkemiään asioita, vastaantulijoita, autoja, lapsia, koiria, puita ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta, näkyvää ja näkymätöntä.

♥ Innostuu erityisesti pienistä lapsista ja yrittää heti ottaa kontaktia, varsinkin bussissa on huippua jos viereen sattuu tulemaan toinen vauvamatkustaja! Useimmiten toiset vain hämmentyneesti ihmettelevät tätä lähestymisyritystä, vaikka kuinka heiluttelisi, huutelisi tai osoittelisi sormella!

♥ Innostuu kissojen lisäksi myös koirista ja varmasti kaikista muistakin eläimistä, kuten yksi päivä pienestä koppakuoriaisesta. Kadulla on kiva bongailla haukkuja, hau hau, vaikka puolet menevätkin ohi tältä bongarilta!

♥ Nauttii kirjoista, lukee innoissaan ja osoittelee kuvia, jolloin kuuntelee tarkasti minkä nimiseksi kyseistä asiaa kutsutaan. Kova halu opetella uusia asioita!

♥ Höpöttelee, puhuu vauvakieltä, pärisee, pörisee, murisee, kiljuu, huutaa, sanoo omia sanojaan, riemuitsee äänekkäästi ja hihkuu innoissaan. Huutelee kotona, kaupassa, ulkona, kaupungilla, kaikkialla! Näin saa vastaantulijoilta omakseen mitä huvittuneempia katseita ja hymyjä!

♥ Kehittyy älyllisesti! Ymmärtää paljon sanoja ja lauseita sekä osaa yhdistää niitä tiettyihin asioihin/tapahtumiin, mutta varsinaisia sanoja ei ole tullut äiti-hokemien lisäksi.

♥ Antaa tavaran pyydettäessä tai muuten vaan, välillä ojentaa muttei annakaan ja tätä uutta juttua tehdäänkin vähän väliä!

♥ Ulkoilee mielellään, vihdoin! Kesä on kiva, nurmikko on kiva, puut ovat kivoja, koirat ovat kivoja, kaikki on kivaa!

♥ Syö vihdoin paljon paremmin (koputan puuta), yskiminen/kakominen on vähentynyt, eikä meidän Herra Hienokurkku ole rimpuillut vastaan enää kovinkaan paljoa. Korvike aletaan jättämään pikkuhiljaa pois ja siirrytään tavalliseen maitoon synttäreihin mennessä. Pian me mussutetaan täysin samoja ruokia!

♥ Sormiruokailu takkuaa vieläkin, hedelmiä mussuttelee jonkin verran, mutta muu ei oikein uppoa ja ruuan saakin lopulta poimia kymmeneen kertaan lattialta. Ravitsemusterapeutin neuvosta pitää vain antaa monta kertaa päivässä palasia tarjolle, että kyllä hän oppii, vaikka alussa joutuisinkin heittämään roskiin lattialle tippuneet kissankarvaiset ruuanpalaset. Nyt on joka aterialla jotakin sorminaposteltavaa!

♥ Nukkuu päiväunet mainiosti ja kahden unen voimin päivästä selviää pirteänä! Yöunet sujuvat edelleen vaihtelevasti, joskus oikein hyvin ja joskus liian huonosti, ehkä olisi jonkinlaisen unikoulun aika? Tämä kohta vuoden kestänyt jatkuva yöheräily alkaa tuntua...

♥ Ja ne yöt on välillä niin levottomia! Keskellä yötä pyörii, hyörii, kääntyilee, konttaa ja seisoo. Välillä saattaa herättää suoralla huutoitkulla, mikä säikäyttää todella! Välillä itku ei helpota ja silloin käden ujuttaminen pinnojen välistä pienokaisen viereen on ainoa ratkaisu. Välillä taas saattaa valvoa kaksikin tuntia (2!!!) nukahtamatta kertaakaan. Siis keskellä yötä. Aiheuttaakohan liikkuminen levottomuutta vai pitäisi koittaa siirtää omaan huoneeseen?

♥ Vierastaa jonkin verran joskus, enemmänkin ujostelee sitä, jos joku tulee liian lähelle tai ottaa syliin. Muuten tykkää ihmisistä paljon ja vieraiden läsnäolo saakin aikaan mitä ihmeellisempiä esityksiä ja hassutteluja!

♥ Rakastaa edelleen suomalaista muusiikkia, vieraskieliseen ei kiinnitä sen kummemmin huomiota. Kaikenlainen räppäily, Scandinavian music group ja erilaiset musiikkivideot ovat parhaita. Tämän hetken lemppareita taitaakin olla Koirakaveri ja Kaunis Marjaana!

♥ Tärkeitä tyyppejä ovat tietenkin isi ja äiti, kissat, mummi, mamma, paappa, enot, rakkaustäti ja kaikki hassut isin ja äidin ystävät!

♥ Kokonaisuudessaan poikanen on jotain niin kaunista, sanoinkuvaamatonta ja ihmeellistä, etten olisi vuosi sitten ikinä kuvitellutkaan saavani mitään tällaista. Minun peikkonen ♥

8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Hihi, joo, tuollainen riemuikas peikkonen :--)

   Poista
 2. Voi Toivo ♥ :) Niin monta asiaa tuosta listauksesta tunnistan, ihan nauratti miten samantapaisia ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--) ♥ Joo, Daniel ja Toivo tuntuvat kehittyvän aika samaan tahtiin. Aika hassua, mitäköhän pojat sanoisivat jos toisensa näkisivät!

   Poista
 3. Hän on kyllä niin söpö noiden ilmeilyjensä kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :--) Sadantuhannen ilmeen poika sanoisin!

   Poista