tiistai 1. tammikuuta 2013

VÄHÄN PÄÄLLE PUOLIVUOTINENMeidän Toivo täytti tosiaan 22.12. puoli vuotta. Onnea rakas ♥

Pieni aurinko on ollut viime päivinä aikamoinen kiukkupeikko. Ei hetkeksikään voi toista jättää yksin tai muuten alkaa epätoivoinen huuto. Vaikka vieressä istuisi, juttelisi ja leikkisi, voi kitinä jatkua siitä huolimatta. Ei ole nälkä, eikä ole väsy. Varmasti ne on ne ikenet, mitkä ärsyttävät jatkuvasti, sillä täällä ihan pakonomaisin liikkein tungetaan asioita suuhun. Välillä kuolaakin oikein valahtaa suusta. Voi kurjuus, miksi ne eivät voi vielä tulla.

Yötkin ovat olleet aikamoista vuoristorataa. Välillä nukutaan hyvin, välillä paremmin, välillä huonosti ja välillä hyvin huonosti. Koskaan ei voi tietää, mitä yö tuo tullessaan. Kun toivoo parempaa, on se suurella todennäköisyydellä huonompi. Kun vielä yöllä pitää heilua kyljeltä kyljelle, nostella jalkoja ylös ja laidan päälle, on se nukkuminenkin vaikeaa. Taitaa tulla uniin tuo kovat liikeharjoitukset.

Mutta liikkeelle täällä ei olla lähdetty. Masullaan vaan keinuttaa itseään sivulta sivulle, mutta ymmärrystä liikkeelle lähdöstä ei ole. Ehkä sekin ärsyttää pientä, kun liikkumisen tarve olisi kova, mutta mihinkään ei vielä osata mennä. Kaikki aikanaan ja asia kerrallaan. Minulle parempi, sillä näin saan pitää vauvani mahdollisimman pitkään vauvana. Hehe.

Puhetta tuolta poikaselta tuleekin sitten liikkumisenkin puolesta. Ihan parhaita juttuja ovat tää-tää-tää-tää, mi-täh, täh, ä-tih ja äi-ti. Ihan oikeasti hän osaa sanoa äiti, siltä se täysin kuulostaa, vaikkakin vahingossa sanookin. Kerran tuli myös ish-hi eli isi.   

Tällä hetkellä Toivo höpöttelee, pärisee, naksuttaa kielellään, nauraa, hymyilee, jokeltelee, vuoropuhelee, vastaa aina hymyyn hymyllä, osaa loukkaantua, vierastaa, tunnistaa tutut tyypit, kääntyilee, pönkee istumaan, käyttää hienosti käsiää, tutkii asioita sormillaan ja siirtää asioita näppärästi kädestä käteen, yrittää jaloillaan liikuttaa esineitä ja hassuttelee jatkuvasti.

Toivo on ihan mielettömän hieno tyyppi ♥

6 kommenttia :

 1. Meilläkin osataan jo sanoa äiti ja välillä isikin, äitä hoetaan jopa päivittäin. Vaikka se onkin sitä ns. vahingossa sanomista niin se on kyllä niin sydäntä sulattavaa <3 eikö olekkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa :) Täälläkin äitiä toistellaan päivittäin ja välillä mitä ihmeellisimmillä muunnoksilla! Ja kyllä, aivan sydän sulaa <3 Entäs sitten, kun lapsi sanoo sen ensimmäisen kerran ihan oikeesti, tarkoittamalla sitä. Varmaan pyörryn :)

   Poista
 2. iiiiik miten söpö Toivo <3

  VastaaPoista
 3. Voi kun on suloinen poika!<3 Huomasin et mun pojalla on samakuvioinen vaate yöpukuna! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmmhihi <3 Joo tuo on kai joku suomalainen luomuvaate!

   Poista