lauantai 18. toukokuuta 2013

IHANAT PAHAT KENGÄT

En ole ikinä osannut ostaa kenkiä. Itseasiassa kenkien ostaminen on aika turhauttavaa ja tylsintä koskaan. Okei huh, onneksi ei tarvitse itselleni ostaa, mutta tuolle pikkuiselle kylläkin. Kysymys kuuluukin, millaiset?

Eihän tuo poikanen vielä kävele. Mutta eihän sitä koskaan tiedä koska, käveleekö vielä kesän aikanakaan, mutta syksyllä luultavasti. Ostaisinko jo nyt vai vasta myöhemmin?

Meillähän on periaatteessa jo kahdet kengät. Toiset ovat Villen suvun ihanat vanhat Adidakset, kokoa 19. Toiset löysin kirppikseltä, tuollaiset söpöt vihreät, kokoa 21. Oikeastaan löytyykin jopa kolmet kengät, äitini ostamat vielä jättisuuret, jostakin kaapin perältä puoliksi hukuksista. Adidakset ovat ainoat juuri nyt sopivan kokoiset, jopa vähän reilutkin.

Lisäksi haluaisin ostaa jotkut kunnon ensikengät, jostakin ihan oikeasta liikkeestä. Vielä se ei ole ajankohtaista, mutta ehkä pian kuitenkin. Ei kyllä sitten pienintäkään aavistusta, millaiset kengät olisivat hyvät! Nettikauppoja selaillessa löysin muutamat kivat, hyvän oloiset ja letkeän näköiset. Mutta se hinta! Vaikka olisikin rahaa mielin määrin, en kyllä maksaisi noin monia kymppejä tai jopa satasta niin pienistä kengistä. Järkyttävää suorastaan. Ihan maksimi olisi sellainen viisikymppiä, jos ovat täydelliset.

Toinen ongelmahan on se materiaali. Suurin osa löytämistäni ovat nahkaa, kokonaan tai osittain. Sellaisia ei meidän perheeseen uusina osteta. Kangaskengät taas vaikuttivat aika epäpäteviltä, sellaisilta velmuilta, joissa nilkan tukeminen näyttää olevan aika toissijainen juttu. 

Oikeastaan on vielä kolmaskin ongelma. No se, että tuo poikanen huutaa kuin palosireeni saadessaan kengät jalkaansa. Hän vetää järkyttävät itkupotkuraivarit, itkee huutamalla hiki päässä ja vetää itsensä niin jäykäksi kuin vain saa. Sellaiset riavarit, että melkein alkaa itseäkin itkettämään! Muutaman kerran ollaan kenkiä pidetty, jolloin poikanen on huutokohtauksen jälkeen unohtanut ne hetkeksi. Jos vain kenkiä näyttääkin, toinen lähtee kovaa vauhtia konttien karkuun. En ymmärrä mistä moinen johtuu. Tekevätkö ne kipeää vai ovatko vain niin outo juttu, että pelottaa. Tuntuvat varmasti hyvinkin kummallisilta ensi kertaa. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

Millaiset ovat hyvät ensikengät? Nyt hyvät vinkit ja ehdotukset kehiin! Saa ehdotella sopivia merkkejä ja muita!

8 kommenttia :

 1. NIIN TUTTUA että pelottaa :D itkupotkuraivareita vedetään täälläkin, nykyään jo kengät nähdessään. Totuttelua, totuttelua vaan.
  Ensikenkiä ei olla vielä ostettu, tai no äiti osti yhdet mutta ne ovat jo jääneet pieniksi :D Vimsu on isojalka.
  Kesäksi on yhdet ostettu, mutta ne eivät ole tukevat vaan esim. hiekkikselle laitettavat kun en ihan sukkasilleen tahdo Viimaa sinne päästää.
  Jaaa mun mielestä kannattaa ensikengät ostaa sitten kun kävelee, näkee millaisilla menee parhaiten. Materiaalista en osaa sanoa mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että muitakin on! Pakko vain jaksaa tunkea niitä jalkoja kenkiin, kuunnella kun pieni raasu huutaa sydämensä pohjasta :--( Parempi nyt, kun 2-vuotiaana :--D Toivo on taas tuollainen minijalka :--)

   Joo voisi jo valmiiksi etsia mukavat kengät ja ostaa sitten kun kävelee :--)

   Poista
 2. Yyyyyyyyyyyyyyyhhhhhyyyyyyyy ei muuta. Tiedän tunteen :D

  VastaaPoista
 3. Meillä on käytössä ensiaskel-kengät, vaikka ei vielä kävelekään. Rattaissa mukana ja jaloissa muuutenkin ku poistutaan kotoota. Kirppareita kannattaa vaan kierrellä ja ostaa sieltä halvalla omaa kokoa ja ehkä vähän isompiakin. Siten voi löytyä jotku passelit :) Meille on nyt kotiutunut muutamat erilaiset kenkulit ja sitten sen näkee mitkä on hyvät ja mihinkin tarkoitukseen. Ku ei se oo niin vakavaa.. Näin oon tuumaillut :) Stressailemalla ei löydy vastauksia..! :D
  Ei varmaan avittanut yhtään tää.. Mut kyl se siitä, rennosti vaan harjoittelemalla.. Vaikka just ku ulos lähette ni kengät nopee jalkaa ja sitte ei ehkä jaksakkaan huutaa ym ku on mielenkiintosempia juttuja näköpiirissä :)
  Kenkäilyiloa Teille!! Ja ihanaa lauantai-iltaa <3
  (meil on huomen kemut! Iiiks! Suuuuri päivä :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se ei ole niin vakavaa :--) Kirppareille siis kiertelemään urakalla, kun näyttää siltä että poikanen kävelee. Ei stressata kannata joo, mutta se shoppailu äää, inhottavaa :--D Kiitos, oli tästä apua!!

   Apua toivottavasti teidän kemut meni hienosti! Onnea vielä pienelle <3

   Poista
 4. Fysioterapeutti neuvoi meitä kenkien kanssa niin, että on testattava että takaosan (akillesjänteen kohdalla) on oltava jämäkkä, mutta muuten kengän on oltava taipuisa. Materiaalista ei mitään sanonut, mutta sanoi että kiinnitys ennemmin nauhoilla kuin tarroilla. Nauhoilla nimittäin saa tiukemmin ja tukevammin kiinni.

  Meillä nyt käytössä olevat kengät ovat Eccot ja maksoivat sen n. 55 euroa ja Prismasta löytyivät. Fysioterapeutti luetteli merkkejä joilla on nyt ollut hyviä ensikenkiä, mutta en kuollaksenikaan muista niitä. Sandaaleista muistan hänen kyllä sanoneen että niitä on ollut hyviä monilla, joten valmistajalla ei niiden kohdalla ole väliä. Kunhan sandaalin takaosa vain on umpinainen.

  Kirppiksen kenkävalikoiman kierrän minä kyllä kaukaa, se omaa kokoani että varsinkin lapsen kokoa olevat. Ei istu mieleeni se ajatus mitenkään päin että tunkisin lapsen jalkaan jo toisen lapsen jalan mukaan muotoutuneet kengät. Tai itselleni jonkun muun aikuisen.

  VastaaPoista
 5. Meillä laitettii kengät jalkaan kun poika on alkanut kävelemään, muutenhan vain rattaissa istuskellut.
  Meillä poika seiso tönkkönä ja ihmettelin kenkiä pitkään, sit vaa käveleskeli menemään. Nyt on ihan innoissaan kengistä ku tietää et kohta mennään sitten ulos. :)

  VastaaPoista