lauantai 18. toukokuuta 2013

HYI NAKSUJA!

Se vauvojen ja lasten lemppari. Ihanasti rouskuva ja suussa sulava! Myös liimanakin tunnettu.

Kuvista voi jokainen päätellä maistuuko se meillä. Yhtäkään kokonaista naksua ei ole mennyt kurkusta alas. Ensin haistellaan, vähän maistellaan, järsitään epämääräisesti ja leikitään. Lopulta naksun voi halutessaan poimia lattialta.

Toivo taitaa olla todella erikoinen tapaus. Tuntuu että jokainen vauva noita mussuttelee, ovat jopa monien herkkua! Meillä vaan katsotaan kummastellen tuota keltaista pötkylää, jota aina silloin tällöin epätoivoisesti tarjoan.

Hyi olkoon! Toivo sanoo.

10 kommenttia :

 1. Supersuloinen! Ahti kyllä tykkää naksuista. Ja niiden avulla saadaan keitotkin syötyä, kun ei tykkää yhtään että syötän, joten dipataan naksuja sosekeittoon ja johan maistuu!

  Tuo liima on kyllä niin totta, Ahti joskus kaivoi korvaa puoliksisyödyllä naksulla ja korvaanhan se liimaantui.. Ja joskus yritti heittää koiralle lattialle, mutta eihän se enää irronnut kädestä :D

  Vauvat kuulemma pitävät riisikakuista, mutta meillä ne ei oikein uppoa. Paitsi jos ne on voideltu soijajogurtilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Ahti :--) Hehe ja sitä naksutöhnää on kiva irrotella käsistä..
   Mekin ollaan kokeiltu riisikakkuja, mutta eipä nekään maistu. Ehkä vanhempana sitten tai ei! Toivo ei kyllä ehkä muutenkaan niin välitä riisistä.

   Poista
 2. Isla maistoi naksuja kerran kaverin luona kahvipöydässä - irvisti, yökkäsi ja heitti kaverin muksun poimittavaksi lattialle, ei siis maistu meilläkään :D Mutta toistaalta, mua ei haittaa tippaakaan, ettei Islalle maistu tuollaiset. Oikeastaan niille ei ole tarvettakaan, koska meijän likka on opetettu siihen, että ruoka syödään ruoka-aikana ja jos aikuiset kahvittelee, niin silloin ei yleensä herkkuja tule, paitsi ehkä riisipiirakasta vähän reunaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe niinpä :--) Eipä tuo mitään jos ei maistu, ihmettelen vaan kun niin monille tuntuu maistuvan. Tuskin niistä haittaakaan on tai hyötyä, maistuu jos maistuu :--) Ehkä hyvä vaan ettei opi herkuttelemaan niitä joka välissä!

   Poista
 3. Meillä ei ole edes kokeiltu noita naksuja. Jotenkin jäi korvien väliin sellanen sanoma perhevalmennuksen hammaslääkäriosiosta, että ne pilaa hampaat ja sitten kolme vuotiaita jo nukutuksella hammaslääkärissä hoidetaan. Tiedä sitten onko vaiko eikö, mutta ollaan pärjätty ilman :). Mut oon kuitenkin antanut niitä Talk muruja, mutta neuvolantädin mielestä ne on yhtä pahoja hampaille, kun noi naksutkin :D Ettänäinjoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, helposti pärjää ilman :--) Tuollaista en olekaan kuullut, että hampaat pilaisi, en taida itse uskoa moiseen ;) Talk muruja pitäisi ehkä kokeilla täälläkin :--)

   Poista
 4. Voi hassua :) Kokeile niitä mansikanmakusia ;) Vaikka ei kai niitä väkisin kannata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :--) No ei väkisin joo :--D En tiennytkään että niitä on eri makuja! En kyllä ehkä raaski ostaa enää sellaista jättipussia, kun vanhatkin on syömättä :--D

   Poista
 5. No nuohan voi syödä sitten itte jos ei lapselle kelpaa ;) terveisin äiti joka syö lapsensa herkkunaksut hyyi mua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pahvilta maistuvat :---D Mutta miksei, jos mässäilyhimo iskee... Olen kyllä myös maistanut, enkä yhtään ihmettele miksei vauvalle maistu :--D

   Poista