perjantai 16. toukokuuta 2014

SAIRASTELIJA TÄÄLLÄ TERVE

Hei toverit! Ehkä siellä on joku huomannut, että postaustahtini ei ole ollut mitään päätähuimaavaa. Niin hidasta ja tylsää, tiedän. Olen kovin, kovin pahoillani siitä. Taas. Päivittäin olen miettinyt kirjoittamista, mutta aina se on jäänyt. Selittelyitä tuskin kaipaatte, mutta sen kyllä sanon, että olen ollut väsynyt. Niin väsynyt, että mielummin olen viettänyt omat rauhalliset hetkeni vaakatasossa sohvalla peitto korvissa. 

Olen ollut jokseenkin todella huonovointinen. Taas. Samat oireet kiusaavat minua päivästä toiseen, joskus lievinä, joskus hyvinkin rajuina. Saan usein pienen tai vähän suuremman rasituksen jälkeen tietyntyyppisiä "kohtauksia" kotona, ulkona, kaupassa, kaikkialla, missä vaan. Ensin iskee pahoinvointi kuin salama kirkkaalta taivaalta, sitten pelottava huimaus, kuumeen tunne ja vilunväreet, joita seuraa kurkkukipu ja voimaton, todella voimaton tunne sekä jäätävä väsymys. Myöhemmin koen itseni nälkäiseksi, loputtoman nälkäiseksi. Minulla on usein myös todella hermostunut olo, sellainen etten kunnolla pysty keskittymään mihinkään ja ajatukset harhailevat. Varsinkin luovuutta vaativat tehtävät tuntuvat mahdottomilta, sillä joskus on jopa vaikea löytää etisimiäni sanoja. Siksi en ehkä jaksakaan kirjoittaa usein.

Kyllä minä kestäisin hyvin kaikenmaailman oireilut ja mystiset heikotukset, mutta sitä en kestä, että se vaikuttaa myös muihin. Koen olevani huono tyttöystävä ja ennen kaikkea huono äiti. Huono, väsynyt, heikko äiti, joka ei aina jaksa edes leikkiä. Villekin joutuu usein hoitamaan ihan kaiken, kaupassa käynnin, lapsen hoidon ja siihen vielä päälle käymään töissä. Ja sitten on vielä kerta toisensa jälkeen peruttava ne harvat sosiaaliset menot ja tapaamiset, koska olen vain niin väsynyt.

Onneksi kaiken tämän fyysisen hajoamisen vastapainoksi henkinen hyvinvointini hymyilee, sillä mieleni on voinut hyvin, yllättävän hyvin. Tottakai minua usein ahdistaa sairastelutilanteeni ja tunne heikkoudestani, mutta henkinen tasapaino auttaa jaksamaan. Uskon vahvasti, että ratkaisu löytyy enemmin tai myöhemmin, mutta toivottavasti jo enemmin. Minun nimittäin pitäisi jaksaa mennä syksyllä kouluun! Onneksi minulla on maailman paras tuki ja turva ♥

Kuva: Ville

12 kommenttia :

 1. Paljon voimia!! ♥ Toivotaan, että pääset kurjista oireista eroon mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Olet niin ihana ihminen <3 <3

   Poista
 2. Voi kurjimus :( Ompas ikäviä tuntemuksia sinulla. Toivottavasti syy kaikkeen löytyy ja paranet pian :) Voimia ja haleja sinne. Rentoudu ja kerää voimia rauhassa. Kyllä se siitä :) Elä murehdi turhia blogijuttuja sun muita. Ihan yhtä ilosia ollaan joka postauksestasi tuli niitä sitten kerran päivässä tai kerran vuoressa ;) Terkkuja Toivolle meidän pikkaraiselta. Toivottavasti nähdään pian (meillä meneillään mökin "myyntikuntoon saattamis" remppa, mutta toivottavasti se ei kestä koko kesää, jotta ehdittäis teitäkin tulla moikkaamaan vielä lämpimillä ilmoilla ) Terkuin: Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Katja <3 Terkkuja takaisin Toivolta :3 Ahaa teillä on sellaisia mukavia kesäpuuhia! Minä laitan sulle viestiä joku päivä :---) on jo ainakin sata kertaa pitänyt laittaa, hupsista. Haleja!

   Poista
 3. Voi ei :( Toivottavasti syy selviää pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon! Mutta positiivisella mielellä vain eteenpäin :--)

   Poista
 4. Anonyymi21/5/14

  heippa ja iloa sun päivään! käy ihmeessä lääkärissä jos oireet vielä kauan jatkuvat, niin saat mahdollisen helpotuksen. äläkä murehdi mitään postaustahtia, me oottellaan täällä kyllä, kirjotat sittenkun jaksat :)

  -Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Erika <3 hihi olet ihana! Kaikkea hyvää sinulle :)

   Poista
 5. Hurjan kurjaa että voit kehnosti. Mulla on samantapaisia juttuja takana mutta varmasti silti ihan erilaisia. Oma kuntoni romahti henkisesti jonka vuoksi fyysisesti. Onneksi pidät pintasi mielessäni. Itsehän ravasin myös kaikenmaailman kokeissa otatuttamassa arvoja ties mistä. Jatka ihmeessä positiivista asennettasi ettet ajaudu tyhjiöön. Sieltä on vaikea kavuta takaisin.

  Halauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinä voit jo paremmin <3

   Kiitos. Minua ehkä eniten harmittaa se, että kun voin huonosti, en jaksa sitten kunnolla tehdä mitään arkisia askareita. Tai käydä puistoilemassa. Onneksi tosiaan mieli voi hyvin ja oikeastaan voimistuu vain tällaisissa vaikeammissa tilanteissa :)

   Nyt olen voinut paremmin, joten pitää nähdä pian! Halit takaisin ja Ketulle terkkuja!

   Poista
 6. Saaga25/5/14

  Hei Henna!

  Oletko ottanut selvää ayurvedasta? Itse sain apua tästä tuhansia vuosia vanhasta intialaisesta lääketieteen muodosta. Toisin kun länsimaisessa lääketieteessä (jossa monesti vain poistetaan oireita ja etsitään mahd. "helppoja ratkaisuja") ayurvedassa käsitellään ongelmaa kokonaisuutena.

  Kannattaa noita oireita ajatella positiivisena asiana. Ne kertovat että se miten nyt elät, ei ole sinun kropalle hyvä. Joku asia on epätasapainosta. Ayurvedan keskeisin idea on saada joko keho ja mieli tasapainoon. Sinun kropassa on jonkinlainen epätasapaino-ongelma, koska oireilet. Ayurvedassa sanotaan, että keittiö on paras apteekki. Jos oireet eivät ole vielä tosi pahoja, aloitetaan ruokailusta. Ayurvedassa ihmiset jaetaan eri kehotyyppeihin, josta voisin jaaritella ikuisuuden :) Mutta ajatus on se, että toinen kehotyyppi sietää esim. maitotuotteita/viljoja tosi huonosti, ja toiselle kehotyypille ne taas sopii. Vaikka ajatellaan että tottakai kasvisruoka sopii kaikille, koska eihän siinä ole mitään pahoja asioita ihmiselle. Valitettavasti se ei ole niin :( Niinkin hyvät asiat kun kasvikset tai hedelmät, voi aiheuttaa kummallisia juttuja kropassamme. Kaikki ei sovi kaikille.

  Mutta tosiaan. Jos halvalla haluat päästä, selvitä oma kehotyyppisi ja ala tietoisesti lisäämään omaan elämääsi juttuja jotka sopivat sinulle. Oman kehotyypin voit selvittää täällä: http://navadina.net/laajempi-kehotyyppitesti/

  Esim. Tampereella on näitä konsultaatio-aikoja saatavilla, jossa selvitetään kehotyyppisi ja saat sinulle sipivat ruokaohjeet. Tyyristä se on, ja siksi suosittelen että teet kotona tuon testin ja etsit hyviä ruokavinkkejä juuri sinun kehotyypille. Vaikuttaa ehkä siltä että pitäisi tehdä liian iso remontti ruokavalioon, mutta ei välttämättä. Voit lisätä ruokavalioosi sellaisia juttuja jotka on sinulle hyväksi. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla.

  Iso kiitos ihanasta blogista! Toivottavasti saat oireilusi loppumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saaga! Enpäs ole koskaan kuullutkaan moisesta. Pitääkin ottaa selvää, mielenkiintoiselta kuulostaa. Kiitos sulle tosi paljon vinkeistä ja kehuista! Arvostan ystävällisyyttäsi kovasti :--) Kaikkea hyvää sinulle, rakkautta ja aurinkoa kesääsi <3

   Poista