maanantai 10. marraskuuta 2014

MIKÄS TÄSSÄ ON OLLESSA

Viikot ne vierivät vyöryen eteenpäin ja parhaani mukaan yritän pysytellä niiden kannoilla. Harvemmin sitä enää kunnolla ehtii pysähtymään, lösähtämään sohvalle ja raapimaan pyllyä, pohtimaan mitä sitä seuraavaksi tekisi. On vaan mentävä ja lujaa. Muuten sitä tipahtaa herkästi arjen kyydistä ja sitten onkin tuplavoimin kurottava takaisin kiinni. Onneksi meidän arki on onnekas ja tuo mukanaan aurinkoisia mielenvireitä, ihania pieniä hetkiä ja hepulikohtauksia auringonnoususta laskuun. Ja onneksi tämä kaikki meno ja meininki on vain väliaikaista.

Viime viikko alkoi taas soluttautumalla uuteen työyhteisöön. Uusi työharjoittelu ja uudet kujeet, jonka myötä päivät ovat taas venyneet överimittaan. Aikaisia aamuja ja pitkiä päiviä, lyhyitä iltoja ja vielä lyhyempiä öitä. Aamuvuoropäivinä herätys on soinut ennen kello viittä. Päiväkodilla olemme olleet muutaman minuutin yli kuusi ja en voi sanoin kuvailla, miten kamalaa on jättää pieni lapsi hoitoon jo niin aikaisin aamulla. Pahimmassa tapauksessa hän joutuu viettämään siellä vajaa kymmenen tuntia päivästä. Se ei ole oikein, eikä lähelläkään kohtuullista. Ei sellainen ole kaksivuotiaan elämää. Se on alkanut mietityttämään minua paljon. Hyvin, hyvin paljon.

Pitkien ja raskaiden työpäivien lisäksi on yritettävä parhaansa mukaan pitää muu elämä edes joten kuten vireessä. On käytävä kaupassa, mietittävä budjettia, pidettävä huolta kodista, ehkä joskus siivottavakin ja kokkailtava jotain muutakin kuin pakastepinaattikeittoa. On jaettava huomio lahkeessa roikkuvan, mutta niin ihastuttavan kaksivuotiaan kanssa, kahden suloisen sekopääkissan ja yhden miehen, joka onneksi sattuu olemaan paras (ja huolehtivaisin) mies maailmassa. Perheen yhteisiä hetkiä ja omaa vapaa-aikaani syövät tietenkin vielä miljoona koulutehtävää ja kokeisiin lukeminen. Välillä tuntuu, että on oltava siellä, täällä ja kaikkialla, tehtävä sitä, tätä ja tuota. Onhan tämä aikamoista, myönnetään.

Rehellisesti voin myös myöntää, että tällä hetkellä millekään ylimääräiselle ei jää aikaa. Valitettavasti tämä koskee myös harrastuksia, valokuvausta ja blogia sekä ennen kaikkea sosiaalista elämää. Missä välissä tässä nyt ihmisiä ehtisi näkemään, kun ruuanlaittoonkin täytyy puristaa kaikki mahdolliset ajan rippeet? Olen niin erakoitumassa. Voi minun ystävät rakkaat, toivottavasti ymmärtävät.

Okei, onhan tämä kaikki välillä aika raskasta ja olo on usein päivän päätteeksi ihan huhhuh, mutta mikäs tässä on ollessa. Olen tyytyväinen. Kyllähän välillä kiukuttaa ja saakin kiukuttaa. Sitten taas halitaan ja hassutellaan. Hermotkin paukkuvat tasaisin väliajoin ja joskus tekisi mieli luovuttaa siihen paikkaan. Vetää hillittömät itkupotkuraivarit vaikka sitten keskellä markettia. Loppujen lopuksi vaikeammatkin tilanteet kääntyvät hyväksi ja voimaannuttavat. 

Ilo on suuri ja rakkaus lämmittää. Hymy auttaa vaivaan kuin vaivaan ja vallaton huumorintaju tekee kaikesta niin paljon hauskempaa. Hulluksihan tässä tulisi, jos pitäisi vielä surkutella ja valittaa!

Positiivisuutta kaikille uuteen viikkoon!

17 kommenttia :

 1. On niin mahtava nähdä, miten sää käsittelet näitä asioita joille tekis mieli pyllistellä ja heitellä lautasia seinään! :D Oot ihana ja niin aurinkoinen persoona. <3 Piristi taas kummasti lueskella sieltä suunnalta! :) Ps. Tuo Toivon tukka on jotenki niin herttanen! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitos <3 Musta olis vaan kovin elämisen vastaista, jos aina antais kurjempien asioiden voittaa, valittais ja kiukuttelis, ottais kaiken niin vakavasti. Ilman niitä ei niin kivoja asioita elämä olis pidemmän päälle aika tylsää, eikä koskaan oppisi mitään. Minusta ihmiset aivan liian paljon keskittyvän negatiivisiin asioihin.

   Kiva kuulla, että piristi! Kiva että oot siellä <3 Hehe ja joo, Toivon tukka kasvaa hitaasti mutta varmasti. Onhan se vähän tuommoinen hassu :'D

   Poista
 2. <3 breathe it all in, love it all out

  VastaaPoista
 3. <3 Voi sinä vahva siellä! Parhaita on ne ystävät joiden kanssa on hauskaa vaikka ei aina kerettäiskää nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :) Sellaisia ne oikeat ystävät on. Ps. Olis kyllä kiva nähdä jo <3

   Poista
 4. Ystävyys on niin ihana juttu, koska ihan sama vaikka ei näkisi vuoteen, niin silti taas tavatessa tuntuu, ettei mitään aikaa olisi välissä ollutkaan! Sun elämänasenne on ihan paras (kirjoitin ensin että parsa). Tsemppiä arjen pyörteisiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Kiitos kiitos sulle paljon <3

   Poista
 5. Anonyymi8/1/15

  Et kai oo vaan lopettanut bloggausta? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En toki! Pientä taukoa näköjään vain, kun on ollut niin hullun myllyä koko arki. Palaan pian!

   Poista
 6. Anonyymi14/1/15

  Heeiheihei, missäs sä oot? Sua ja sun juttuja kaivataan kovasti! :P

  -Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Erika <3 Kiva kuulla, että kaivataan. Täällähän minä olen edelleen! Hieman piilosilla vain. Olen ajatellut palaavani pian, sillä arki ehkä helpottaa pian. Hymyjä!

   Poista
 7. Anonyymi18/1/15

  Tule takaisin, sua kaivataan! :-)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi19/1/15

  Näin sut tänään Kangasalan keskustassa menossa bussiin numero 30. :D Oot tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho apua kiitos <3 Hehe. Töistä olin juuri tulossa kovin nuutuneena, joten kauneudesta en kyllä tiedä :--D

   Poista