torstai 23. lokakuuta 2014

SYKSYMETSÄ

Kaksi lempiasiaani. Syksy ja metsä. Yhdessä ne tekevät toinen toisistaan satumaisen, tunnelmallisen ja herkän. Metsä valloittaa viimeisillä voimillaan, valmistautuu kylmään ja pimeään aikaan, talven taikuuteen. Luonto rauhoittuu ja käy lepoon.

Rakastan sitä kaikkea. Raikkaita tuoksuja, puhtautta, valojen ja varjojen leikittelyä. Värejä ja harmaita sumupilviä. Kosteita mättäitä, koloja ja onkaloita. Tanssivia vesipisaroita. Pehmeitä sammaleita, varpuja, puita ja maan peittelemiä neulasia ja lehtikerroksia. Sinnikkäitä kukkia. Sieniä ja viimeisiä marjoja. Metsän eläimiä ja otuksia, peikkoja ja menninkäisiä. Vaimeita ääniä ja hiljaisuutta. Sitä kaikkea ainutlaatuista.

Yhtenä päivänä lähdin seikkailemaan metsään. Oli syksyn ensimmäinen viileä aamu, semmoinen juuri sopiva ja mukavan kirpeä. Kävelin sinne ja tänne, edestakaisin ja ympäri. Nautiskelin. Fiilistelin. Tuuli puhalteli hellästi puiden välistä ja nuuskin puhdasta, huurteista ilmaa. Tuntui niin hyvältä hengittää. Tunsin kuinka pehmeä maa painui allani ja askel tuntui kevyeltä. Puiden varjossa pyörähdin ehkä tanssin jos toisenkin ja hymyilin niin, että poskia nipisteli. Miten hyvältä se kaikki tuntuikaan. Se rauha, se luonnollisuus.

Vilkkaan arjen keskellä on ehkä terapeuttisinta käydä metsässä hengittelemässä sisään ja ulos, kerätä itsensä täyteen voimaa. Voi kunpa ehtisin metsään useammin. Siellä tunnen oloni kotoisaksi, turvalliseksi ja omanlaisekseni. Onneksi ikävän yllättäessä voin koska vain sulkea silmäni ja tuntea metsän voiman.

Menkää metsään ystävät rakkaat ♥

4 kommenttia :

 1. Miinus hirvikärpäset syksymetsä on ihana. Tai näin kylmällä niitä ei enää ole. Syksymetsässä on niin eri fiilis kuin kesämetsässä. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Hirvikärpäset on kyllä aika kiusallisia! Syksymetsä on niin ihanan rauhallinen ja hiljainen, kesämetsä taas sellainen hirmu iloinen ja eloisa, kummatkin niin ihania :)

   Poista
 2. Luonnolla on kyllä ihanan rentouttava vaikutus! :) Ps. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista