perjantai 11. heinäkuuta 2014

ONNENOLOT JA KESÄFIILIS!

Viime päivät ovat olleet ihania. Ne ovat olleet täynnä aurinkoisia hetkiä ja rentoilua, kaikenlaisia onnentuntemuksia ja hymyjä, hauskuutta ja hassuttelua. Sellaisia kauniita päiviä, jolloin ei ole kiire minnekään ja saa rauhassa nauttia olemassaolosta, omasta ja kaikkien muiden. Ne päivät ovat täynnä ihania pieniä hetkiä, yksityiskohtia ja yksinkertaisuuksia, joita voi nähdä, kuulla, tuntea tai tuoksutella. Niitä hetkiä on kaikkialla, kun katselee ympärilleen ja elää. Elää sydämellään.

Kaikenlaisia ihania tuntemuksia minulle on tuottanut seuraavat pienet suuret asiat:

♥ Hyvä mieli, rennot olot ja letkeys. On ollut niin ihanan leppoisa ja rauhallinen tunnelma, mitä nyt kaksvuotiaan kanssa vaan voi olla. Ei turhaa ryntäilyä paikasta toiseen, ei mitään pakollista, ei mitään liian tärkeää. Loppukesän ajattelin mennä näillä fiiliksillä. Syksy tuo tullessaan uusia tuulia ja haasteita, joten minä niin elän täysillä tässä hetkessä ja nyt!

♥ Kesä! Lämpö, aurinko, sininen taivas ja pilvenhattarat. Auringonsäteet, valot, varjot, puut, metsät, linnut, kukat, aamut, illat, auringonnousut- ja laskut. Kaupunkikävelyt ja puistoseikkailut. Iloiset ihmiset, hymyt ja ystävällisyys. Jätskit, uudet perunat ja grillijuusto, pirtelöt ja salaatit. Ja ne kaikki muut. Se kesäfiilis!

♥ Vapaapäivät, yhdessäolo ja minun perhe kissoineen päivineen. Olen miettinyt paljon, kuinka etuoikeutettu olenkaan, kun saan viettää päivät pitkät onnellisten asioiden äärellä, hyvien ihmisten ja otusten ympäröimänä. Saan nauraa ja hymyillä, vähän kiukutellakin, iloita ja nauttia, rakastaa ja olla rakastettu. Saan huolehtia ja minusta pidetään huolta. Minun rakas perhe. Se tekee minut niin onnelliseksi, että halkean.

♥ Kotihetket. Iloiset, riemukkaat, hassut ja väsyneet kotihetket. Hölmöt tanssit ja laulut, koko perheen hassuttelut ja höpötykset. Se meininki, mitä meillä täällä yhdessä on, se on jotakin niin uskomattoman ainutlaatuista, että voisin nauraa ja itkeä ilosta!

♥ Vanilja-omena-kanelin tuoksuinen kylpysuihkuhetki  meidän minikylppärissä yhdessä peikkoseni kanssa. Sekä kissan, joka makoili laiskana lavuaarissa, eikä välittänyt tippaakaan lentelevistä pisaroista. Siellä me loiskittiin ja hihiteltiin hölmöläisten tavoin, höpöttelimme ja lauloimme iloisia lauluja. Toivo heitteli vettä päälleni ja nauraa räkätti riemuissaan, eikä se leikki olisi saanut loppua koskaan. Kaiken päätteeksi kerroin Toivolle, kuinka erityisen ihana pieni hetki meillä mielestäni oli, pusuttelin ja pörröttelin hänen kikkaraista tukkaansa, kunnes toinen vaan juosta vipelsi karkuun nakupylly heiluen. Tuli sitten hihitellen takaisin luokseni ja halasi.

♥ Rentouttava kävely ystäväiseni luo vierailulle kera Toivon ja mainion päivän. Aurinkoiset kaupungin kadut, vastaantulevat ihmiset (joita oli paljon!), paahtava auringonpaiste, iloiset katseet ja katusoittajat. Leppoisat hetket vauvamasuisen neitosen ja hänen poikaystävänsä ihastuttavassa puutaloasunnossa, rennot tunnelmat ja höpöttelyt. Olen niin innoissani, sillä syksyllä saan nuuskutella heidän vauvaa!

♥ Tuntemattomien ihmisten positiiviset katseet. Vastaantulija hymyilee ja minä hymyilen, minä hymyilen ja vastaantulija hymyilee. Sellaiset hiljaiset tervehdykset ja hyväksyvät eleet. Ne ovat parhaita. Yhtenä päivänä vastaan tuli kaunis neito, jonka hymy kohtasi hymyni ja sitten hymyiltiin niin, että suupielet repeilivät ja melkein sanat tupsahtelivat suusta. Harmi että ujous voittaa aina, sillä olisi kiva sanoa tuntemattomille ihmisille jotakin kivaa ja kaunista.

♥ Ihana huominen, eli lauantai! Se on minun ja Villen päivä. Meidän päivä. Odotan sitä kuin kuuta nousevaa, sitä yhdessäoloa, kahden keskeisiä hetkiä, keskusteluja, naurua, valokuvausjuttuja, hyvää ruokaa, iloista mieltä, kirpputoreja, kaupungin katuja ja kävelyä ja sitä kaikkea ihanaa, mitä me ikinä keksimmekään. Päivän päätteeksi me hyppelehdimme kaupungilla kesäillan tahdissa, nautimme, nautimme ja nautimme. Fiilistelemme kuin viimeistä päivää ja kävelemme käsikädessä minne vain. Minä ihan vapisen onnesta!

♥ Tämä päivä, tänään perjantaina. Ihan mahdottoman ihanan hauskaa ja kivaa meillä on ollut! Iloinen aamu (vaikka kahvit valuivatkin pitkin seiniä ja lattioita) ja reipas kävelyretki kauppaan, jonka jälkeen väsäiltiin ruokaa, syötiin ja Ville lähti töihin, peikkonen päikkäreille ja minä omiin puuhiini. Iltapäivällä teimme Toivon kanssa herkkupirtelöt välipalaksi ja siivosimme tanssahdellen musiikin tahdissa. Ihana puhdas siisti koti! Sitten olikin onnistuneita päivällishetkiä, jonka jälkeen suuntasimme meidän "takapihalle" eli puistoilemaan Toivon lempparipuistoon. Loppuilta meni kirjoja lukien ja halien. Iltapesut teimme hepulikohtausten saattelemana, jonka jälkeen poika nukahti kuin pieni possu ja näytti taas kerran maailman kauneimmalta. Pian pääsen murun seuraan, halimaan ja pusuttelemaan ja suunnittelemaan huomista meidän päivää!  

Voi mahoton, mitkä olot ja mikä kesä! Nauttikaa ihmiset rakkaat, iloitkaa ja vapiskaa onnesta <3 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti