lauantai 7. joulukuuta 2013

AJATUKSIA ITSENÄISYYSPÄIVÄSTÄ

Näin jälkikäteen haluan toivotella teille kaikille rauhaisan tunnelmallista eilistä itsenäisyyspäivää ja ihan mitä tahansa muutakin päivää ♥ Meillä on vapaus ja meillä on pahuudet. Eiliseen liittyen haluan jakaa muutaman ajatukseni.

Itsenäisyys on ihan mielettömän upea ja kallisarvoinen asia. Arvostan, kunnioitan ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen. Itsenäisyys ei koske ainoastaan valtion asioita, vaan sillä on suuri merkitys myös meille pienille, yksittäisille ihmisotuksille. Saamme päättää omista asioistamme ja elää elämäämme juuri niin kuin haluamme – tietenkään ketään vahingoittamatta. Se jos jokin on arvokasta.

Vaikka hyvää löytyykin lukuisin mitoin, on meillä omat ongelmamme ja huolenaiheemme. Kuten jo eilisestäkin voimme päätellä – jengi kärsii. Jengi kärsii yhä enemmän ja enemmän, eikä kärsimys näillä nykymenetelmillä ole parantumaan päin. Se alkaa näkyä jo selkeämmin ja pian se on ihan todellinen ongelma, ellei jo olekin.

Jengin kärsiessä eliittiporukka juhlii omine arvoineen omissa yleellisissä kekkereissään. Samaan aikaan loput väestöstä ihastelee heitä ruudun toiselta puolen ja pitää sitä kaikkea jollain tapaa hienona, jopa ihailtavana. Meneekö tässä jokin pieleen?

Todellakin menee. Minusta on ihan käsittämättömän kummallista, että suurin osa hyväksyy tuon kailtaisen pröystäilyn. Sehän on suoranaista halveksuntaa koko kansakuntaa kohtaan. Haluaisin kuulla yhdenkin järkevän syyn tuonkaltaisten kemujen järjestämiselle. Niin, eipä taida sellaista syytä löytyä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuollainen ylenpalttinen juhlien järjestäminen ja juhliminen on omassa yksinkertaisuudessaan täysin turhanpäiväistä. En katso hyvällä, en kunnioita, enkä todellakaan hyväksy. Oli kyse sitten itsenäisyyspäivän vastaanottojuhlista tai maanpuolustusherrojen sekoilusta Mikkelin torilla, se kaikki sotii omaa arvomaailmaani vastaan. Se kaikki on järjen vastaista. Myötähäpeä on loputon, eikä minua saisi sinne porukan joukkoon nolaamaan itseäni mistään hinnasta. Surullisintahan tässä on se, että suurinosa kansasta hyväksyy tämänkaltaisen eliittisekoilun.

Samalla kun nämä kermapeput tissuttelivat hienostojuomiansa ja hellivät egojaan Vesku Loirin sekä muiden taiteilijoiden tahdissa, muut astetta tavallisemmat tyypit päättivät sekoittaa pakkaa kultaseinien toisella puolen. Tästä asiasta mielensä osoittaminen on enemmän kuin hyväksyttävää, oikeutettua ja taistelua hyvän puolesta. On ihan hemmetin hienoa huomata, miten asia herättää mielenkiintoa jo näin monessa meissä. On hienoa, että jengi haluaa pitää omiensa puolta, kiinni oikeuksistaan ja kaikkien tasavertaisuudesta.

Valitettavasti jengiin mahtuu aina myös näitä idioottityyppejä. On ihan älytöntä, vastenmielistä ja porukkaa alentavaa taistella pahaa vastaa väkivaltaisin keinoin. Ihan todella ala-arvoista meininkiä minun makuuni. Olen ehdottoman ehdoton väkivaltaa kohtaan, joten mielipiteeni tässä asiassa kai lienee selvä. En hyväksy.

Nämä hyvällä asialla olevat mielenosoittajat halusivat tuoda ilmi pahaa oloaan ja pienten ihmisten ahdinkoa, kun samaan aikaan osa porukasta kusee koko homman ja häpäisee itsensä lisäksi myös loput porukasta. Niin rumaa, vastuuntunnotonta ja äärettömän typerää. Järjen vastaista tämäkin.

En voi käsittää, miten hyvän asian puolesta taitseleminen voi ajautua tällaiseen käytökseen. Miksi mieltämme ei voisi osoittaa iloisin mielin, rauhan elein ja teoin? Miksi niin usein on turvauduttava väkivallan keinoihin ja muuttaa osa hyvästä pahaksi? Hyvän asian puolesta saa ja kuuluukin taistella, mutta ei näin, ei väkivallalla ja pahan teolla.

Henkilökohtaisesti toivon, että vastaisuudessa tällaisia tilanteita ei hoideta voimallisin keinoin. Luulen kyllä, että pahin on vasta edessä, sillä uskominen parempaan on lisääntymässä. Ihmisten taloudellinen epätasa-arvo kasvaa ja rikkaista tulee entistäkin rikkaampia. Ja ahneita. Taistella pitää – hyvällä hyvän puolesta. 

Mitä mieltä sinä olet?

Rauhaa ja rakkautta

15 kommenttia :

 1. vihdoinkin joku jolla on järkeä päässä kommentoi tätä juttua :D mua eniten ärsyttää kun media mustamaalaa koko tapahtuman läpimädäksi muutaman riehujan takia, joita oli kuitenkin marginaalinen määrä, ja muutenkin kamala raivo ihmisiltä jotka ei edes olleet paikalla tai tienneet mistä tossa oli kyse. ihmiset oli pääosin hyväntuulisia ja _vastusti_ ikkunoiden rikkomista sun muuta. mut joo, idea oli hyvä mutta toteutus ei niinkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :----D Kiva jos olet sitä mieltä! Juuri tuo minuakin ärsyttää. Koko homman pointti menee ihmisiltä ihan ohi, kun keskitytään vain riehujiin. Onhan se nyt ihan sanomattakin selvää, kuinka typerää on paikkojen rikkominen, saati sitten muu väkivaltainen käytös. Mutta missä puheet itse mielenosoittajista? Kamalaa. Tämä on taas tätä ihmisten manipuloimista. Kaikista naurettavinta tässä on ihmisten väkivaltaiset puheet mellakoitsijoita vastaan - itsehän syyllistyvät siinä samaan rikkomukseen kuin riehujat. Minua puistattaa ihmisten sokeus asioille. Kiitos Barna kommentista ♥

   Poista
 2. Juhlat on aika turhat, mutta niin kauan kun esimerkiksi sotaveteraaneja on elossa, on mun mielestä ihan kunnioittavaa järjestää juhlat heitä varten- heillehän se kiitos kuuluu. Sitä en mäkään ymmärrä, mitä siellä niin sanotut "ulkopuoliset" tekee, luulis että niillä on muitakin pippaloita, joihin lusikkansa tunkee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi7/12/13

   Ei ainakaan oma ukkini (sotaveteraani) ole koskaan saanut kutsua presidentin juhliin. :/

   Poista
  2. Niin, jokuhan jippo siinäkin on, millä perusteella tietyt sotaveteraanit sinne kutsutaan. Kutsuisivat sitten kaikki heistä, ja jättäisivät muut pois.

   Poista
  3. Sotaveteraaneille kuuluu suuri kiitos, samaa mieltä olen :) Sehän siinä kummallista onkin, kuten anonyymi sanoi, miksei kaikkia heitä sitten kutsuta. Minusta heille kaikille kuuluisi järjestää ihan oma juhlansa, heille sopiva sellainen. Tuo pröystäily ja pinnallinen ihannointi sun muut turhakkeet eivät sitä ole. Minusta on muutenkin kummaa, että kiittämiseen tai itsenäisyyspäivän juhlintaan tarvitaan noin isot puitteet. Minusta kaunis ajatus ja kiitollisuus riittävät. Tämän maan eliittiporukka ei ainakaan minun pisteitäni saa :)

   Poista
  4. Kokonaisuudessahan nuo juhlat on ihan turhanpäiväiset - varsinkaan, kun ne ei oles itä, mitä ne joskus olivat. Itsenäisyyden kunnioitusjuhlat, nykyään lähinnä iltasanomien lööppijuhlat siitä, kenellä on vähiten päällä. Naurettavaa. Se taas, mikä sotii mun arvomaailmaani vastaan on se,e ttä "kehdataan" öykkäröidä ihan sama mitä vastaan sellaisena päivänä, jona juhlitaan maan itsenäisyyttä. Mellakoitsijoiden tuskin oli tarkoitus hyökätä Suomen itsenäisyyttä vastaan vaan jotakin aivan muuta. Siinä hötäkässä jäi mellakoitsijoiden sanoma kuulumattomiin - aika ja paikka on ratkaisevia minusta silloin, kun osoitetaan mieltä jonkin asian puolesta, jos todella haluaa saada äänensä kuuluviin. Harmillista sinänsä siltä kantilta, koska mulle ainakin päällisimmäksi ajatukseksi jäi ärsytys siitä, että ei tunneta minkäänlaista kunnioitusta itsenäistyspäivää kohtaan. Joku fiksu joskus sanoi,e ttä vihollistaan pitäisi kunnioittaa, jos meinaa voittaa sodan. Nyt koko mellakasta puuttui kunnioitus täysin molemmilta puolilta eivätkä mellakan todelliset syyt päässet esiin.

   Poista
  5. Ihania kirjotusvirheitä, sorit :-----D

   Poista
 3. Anonyymi7/12/13

  Mä oon jotenkin ajatellut nämä ikkunoita rikkovat ja Suomen lippuja polttavat ääliöt ihan eri porukaksi kuin ne asiallisesti mieltään osoittavat. On mielenosoittajien kannalta tosi harmi, että heidän asiansa jäi oikeastaan kaiken tämän huliganismin alle. Tai ei mulla ainakaan ole kirkasta selvyyttä, millä asialla he siellä olivat, eikä siitä juuri ole mediassa luokkasota-huutelua lukuunottamatta puhuttu. Hyväksyn mielenosoituksen, mutta tuhahdan kyllä näille humalassa joukkotyhmyyteen lähteneille. En usko, että heistä kaikilla edes oli mitään kunnon syytä tekojensa taustalla. Muuta kuin että on coolia rikkoa paikkoja ja vastustaa poliisia... Mitä sitten tulee tähän itsenäisyyspäivän vastaanottoon, niin musta se on kuitenkin kiva perinne ja ihan hieno tapa kunnioittaa itsenäisyyttä. Tänä vuonnahan siellä oli muutenkin vähemmän asemansa vuoksi kutsuttuja... Vaikka tosiaan voishan ne rahat käyttää paremminkin, samoin kuin aika ison osan verotuloista ja budjetista. En tosiaankaan ole poliittisesti samoilla linjoilla hallituksen tai presidentin kanssa. Mutta itsenäisyyspäivän vastaanotto on niin pieni osanen tässä koko kuviossa ja lisäksi sillä on hyvä tarkoitus, että en itse jaksa siitä niin suuresti pahoittaa mieltäni. :)
  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ihanaa, että olet niin ajatellut. Sitähän ne ovat, ihan eri porukkaa. Tuon törkeän riehumisen ja sekoilun alle jäi koko mielenosoituksen sanoma. Eikä kukaan ole edes kiinnostunut siitä, mikä taas minusta on ihan järjetöntä. Minusta ne riehujat voisi nyt jättää omaan arvoonsa ja keskittyä siihen, miksi näin kävi. Miettiä sitä, miten niin moni ihminen kokee kärsivänsä ja kokee, että tässä maassa ei hommat toimi. Minusta itsenäisyyspäivän vastaanottojuhla ja koko päivä on todella hyvä esimerkki siitä, mihin tämä maa on menossa. Rikkaat loistaa, köyhät kärsii - karkeasti sanottuna. Vaikka Suomessa asiat onkin suhteellisen hyvin ja vielä hyvinvointivaltiokin, tätä menoa se ei sitä todellakaan tulevaisuudessa tule olemaan.

   Kunnioitan mielipidettäsi juhlista :) Haluan kuitenkin sanoa sanasen. Ymmärrän että ihmiset pitävät sitä kivana perinteenä, mutta eikö niitä perinteitäkin voisi jo pikku hiljaa muuttaa. Tässä huomaa taas kansan muutosvastaisuuden. Minusta tapoja kunnioittaa itsenäisyyttä olisi miljoona muutakin, sellaisia, joihin ei tarvitsisi käyttää ylenpalttisesti rahaa ja materiaa. Vaikka sellaisia, joihin voisi jokainen meistä suomalaisista osallistua. Ihan sairastahan se on, että eliittiporukka juhlivat hienoissa puitteissa ja muu kansaa kateellisena töllöttää heitä telkkarissa ja pitää sitä kaikkea jotenkin hienona. Kaikkea muuta se on kuin hienoa.

   Hei kun sanoit, haluaisin kysyä, että minkälainen hyvä tarkoitus juhlilla on? Itse ei tule ajatustakaan mieleen.

   Kiitos kommentistasi :) Kukakohan A:lla alkava anonyymi sinä olet ;) Kaikkea hyvää sinulle ja kauniita ajatuksia :)

   Poista
  2. Sitä piti vielä sanomani, että minusta itsenäisyys ei tarvitsisi niinkään mitään konkreettisia juhlia. Eikö siihen riittäisi vain kaunis ajatus ja aito kiitollisuus siitä, missä saamme elää. Se että tuhlataan, kulutetaan ja törsätään, on minusta ihan päinvastaista kuin kiitollisuus. Minusta siinä käytetään törkeästi koko kansaa hyväksi, jotta paremmat ihmiset saisivat shampanjaa ja satoja erilaisia naposteltavia sekä kaiken päälle vielä muut hulppeat puitteet ja konsertit. Millä tavoin se on kiitollisuutta, sitä en ymmärrä :)

   Poista
  3. Anonyymi8/12/13

   Niin, tuolla hyvällä tarkoituksella tarkoitin sitä itsenäisyyden kunnioittamista. :) Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että eihän tuollaisia konkreettisia juhlia tarvittaisi siihen kunnioitukseen ja varmasti meistä suurin osa sitä itsenäisyyttä ihan muilla tavoin juhlistaakin. En sano, että linnan juhlat olisi sellainen perinne, jota ei saisi muuttaa. Tietysti mieluusti näkisin siellä enemmänkin ihmisiä, jotka ansaitsevat tekojensa puolesta todella olla siellä. Jotenkin sellainen "rikkaat loistaa, köyhät kärsii" ja "kansaa käytetään hyväksi, jotta paremmat ihmiset saavat juhlansa" -ajattelu on minun näkemykseni mukaan kauhean mustavalkoinen ja katkeroituneen kuuloinen. Vaikka enpä kyllä osaa ajatella, että sinä hirveän katkera ihminen olisit, hih. :) Kukin ajatelkoon niin kuin haluaa. Minäkin kunnioitan sinun mielipidettä, se kunnioitus kai tässäkin on avainsana. ;)
   - A, salaperäinen anonyymi

   Poista
  4. Hienoa, kiva että vielä vastasit :--) Joo, katkera en ole, sillä mua oikeasti puistattaa tuollainen pröystäily - oli kyse vastaanottojuhlista tai jostain ihan muusta. Ihmisten kunnioitus on jokaisen velvollisuus ja todella hyvä niin :--) Tuon pröystäilijäkansan aatteita en kunnioita pätkääkään. Kiitos sulle vielä tosi paljonkommentista!

   Poista
 4. AAAA miekin aion kirjottaa kiakkovieraista.. Huomenna. Kun en ole enää surullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEEE hienoa, että sinäkin! Mielenkiintoista kuulla sun näkemys asiasta. Voi pahus surullisuudesta! Toivon että sun suru lähtee pian pois :--) ♥

   Poista